Google Chrome

Să lucrezi cu ajutorul unui laptop sau al unui telefon e convenient, dar poate fi de asemenea foarte ușor să-ți distragă atenția. Pentru a te menține productiv, ar trebui să instalezi extensii de Google Chrome eficiente! 

Google Chrome este probabil cel mai popular browser de pe planetă. E lăudat pentru faptul că permite încărcarea rapidă a site-urilor, optimizarea performanței și o interfață intuitivă. Ca rezultat, acesta poate să-ți conducă echipa spre completarea task-urilor într-un timp mult mai scurt. 

Totuși, Chrome prezintă aceeași problemă ca alte browsere – e foarte ușor să fii distras. 

Colegii tăi pot să piardă timp pe Youtube sau social media, astfel scăzându-le productivitatea. Acest aspect poate, de multe ori, să escaladeze, iar echipa poate ajunge să întârzie cu anumite deadline-uri ceea ce va atrage insatisfacția clienților.

Acestea fiind spuse, poți să-ți ajuți angajații să revină la normal și să-și mențină productivitatea. Un ajutor poate veni din incorporarea extensiilor practice în propriul browser. 

Articolul nostru îți va prezenta cele mai bune 12 extensii pe care le poți folosi pe Google Chrome pentru a mări productivitatea din biroul tău!

Cele 12 extensii

Extensia  1 – BlockSite

BlockSite îi poate permite echipei tale să-și mențină concentrarea blocând site-urile dăunătoare sau care distrag atenția angajaților. Extensia aceasta e perfectă pentru membrii echipei care tind să fie distrași din cauza activităților care le mențin atenția.

O parte din paginile web la care poți bloca accesul cu ajutorul BlockSite sunt: paginile de social media precum Facebook, Twitter, Instagram. Dacă nu vrei ca acestea să fie blocate în totalitate, le poți limita accesul la ele pe o perioadă de timp.

Extensia 2 – AdBlock

AdBlock e una din cele mai folosite extensii pentru Google Chrome. Mai mult de 10 milioane de utilizatori se bazează pe ea pentru a înlătura reclamele de pe propriile ecrane.

Această extensie poate ajuta și prin eliminarea reclamelor pline cu viruși din fața echipei tale, îmbunătățind astfel experiența și prin creșterea vitezei browser-ului!

Extensia 3 – LastPass

Să-ți reamintești parolele poate fi o problemă destul de mare. Din fericire, LastPass poate să îți ofere o soluție eficientă.

LastPass e o alternativă corectă la manager-ul de parole al browser-ului tău, generându-și noi passphrases de fiecare dată când te loghezi pe o pagină web. 

Pe lângă asta, extensia poate să sincronizeze parolele pentru diferite dispozitive, oferind acces ușor la conturi, carduri de credit sau completarea automată a formularelor.

Extensia 4 – Evernote Web Clipper

web clipper

Deși Chrome are o funcționalitate de bookmark folositoare, Evernote s-ar putea să fie și mai puternică! Poți folosi Evernote Web Clipper pentru a salva conținut de pe internet pentru a-l vizualiza mai târziu.

Această extensie îți permite să salvezi conținut web și să-l transferi în contul tău. Cu doar câteva click-uri poți obține imagini de pe orice website, poți crea link-uri tip rezumat, poți salva variante fără diferite distracții ale paginilor web și poți face adnotări. 

Extensia 5 – Pocket

O altă metodă eficientă de a urmări conținutul online este prin Pocket. Acestă extensie poate de asemenea să-ți salveze articole, pagini web și videoclipuri pentru a le folosi pe mai târziu. 

Când dai peste conținut interesant pe internet, dă click pe extensia ta Pocket și conținutul va fi automat salvat pe dispozitivele tale. Apoi vei putea să-l accesezi de oriunde vrei, chiar și dacă ești offline.

Extensia 6 – Momentum

Momentum nu e o extensie standard. Din contră, e o pagină făcută custom pentru a înlocui un landing page default.

Momentum beneficiază de un dashboard personalizat și robust, cu imagini de background interesante, citate inspiraționale, rapoarte de vreme și liste de to-do. Așadar, nu doar crește productivitatea – poate să-ți motiveze membrii echipei pentru a continua munca!

Ai nevoie de suport IT?

Descopera avantajele unui parteneriat cu Connsys.

Extensia 7 – Google Keep

Google Keep e o extensie puternică care poate să-i permită echipei tale să-și organizeze datele ordonat. Obiectivul principal este să-i ajute pe utilizatori să creeze liste de to-do și să țină notițe. Funcționează de asemenea foarte bine pentru a salva pagini, imagini și adăugarea notițelor. De asemenea, poate să ia notițe cu ajutorul vocii tale, pentru a ușura acest task.

Pentru a îmbunătăți și mai bine organziarea notițelor, utilizatorii pot să le coloreze și să le eticheteze. În acest mod, nu pierzi timp atunci când cauți notițe cruciale.

Extensia 8 – Clockify Time Tracker

Monitorizarea performanței la locul de muncă este crucială, iar Clockify Time Tracker este extensia perfectă pentru asta.

După cum sugerează și numele, această aplicație contorizează timpul petrecut pe diferite activități. Staff-ul tău poate să folosească rezultatele pentru a analiza nivelul de productivitate și pentru determinarea slăbiciunilor lor.

Extensia permite utilizatorilor să-și programeze intervale pentru pauză, poate opera în perioade pre-setate, poate detecta timpi de pauză, să seteze remindere și poate fi integrat cu peste 50 de aplicații de business.

Extensia 9 – StayFocused

Dacă vrei ca echipa ta să stea departe de website-urile care distrag atenția dar nu vrei să le blochezi de tot, StayFocused s-ar putea să fie răspunsul tău.

Această extensie poate să-ți ajute angajații prin evitarea distragerilor, limitând timpul petrecut prin acestea.

Pe lânga asta, StayFocused vine cu o opțiune Nucleară! Aceasta setează timpul pentru care echipa ta pentru o perioadă în care nu pot accesa anumite site-uri web. Odată ce activezi opțiunea, nu e niciun alt mod prin care poți dezactiva aplicația.

Extensia 10 – Noisli

Obiectivul principal al Noisli este creșterea productivității echipei. Îți permite să selectezi combinații de sunet pe care staff-ul tău le găsește cât mai inspirante. Asta poate include sunete de ploaie, furtună, sunete de lemn, vânt, foc sau sunet de ambient dintr-o cafenea. 

Noisli poate fi foarte folositor mai ales dacă echipa ta lucrează într-un open space, unde sunetul de fundal poate cauza de multe ori distrageri. 

Extensia 11 – Hypercontext

Hypercontext este o extensie care poate ajuta echipe să mențină o performanță înaltă combinând măsuri de engagement, prioritățile din sfertul financiar și întâlniri săptămânale.

Platforma poate să-ți permită să creezi întâlniri colaborative, unu-la-unu, pot să-ți permită accesarea starterelor de conversații și obținerea feedback-ului de la fiecare membru al echipei. De asemenea, vei primi o funcționalitate care te ajută să limitezi distracțiile de pe social media și care încurajează staff-ul tău să se pregătească pentru întâlniri.

Extensia 12 – Todoist

Todoist este un manager de task-uri la obiect, însă foarte folositor. Asta poate să ajute utilizatorii să-și monitorizeze proiectele și task-urile delegându-le sau organizându-le din browser.

Această extensie este o opțiune perfectă pentru a urmări diferite deadline-uri multiple. Până la urmă poate seta date limită și te poate ajuta să-ți prioritizezi task-urile specifice.

Adu-ți productivitatea la un nou nivel cu Google Chrome

Eficientizarea productivității la birou nu este doar despre cumpărarea calculatoarelor și a software-ului avansat pentru echipa ta. Asta presupune și instalarea extensiilor corecte pe browser-ul tău web.

V-am oferit multe opțiuni pentru Google Chrome cu acest articol. Acum, depinde de tine să alegi care sunt cele mai potrivite pentru compania ta. Ține minte – incorporând soluțiile Google în business, forța ta de muncă ar trebui să devină mult mai eficientă.

Contactează-ne dacă ai nevoie de mai multe recomandări și de suport specializat pentru a spori productivitatea angajaților tăi!

Programeaza un apel video.

  • Fara nicio obligatie comerciala.
  • Analizam nevoile.
  • O discutie scurta cu unul dintre specialisti.

Camil Moldoveanu, Managing Partner

Servicii de securitate IT - Connsys - Bucuresti

Inspirație și cunoștințe direct în inbox-ul tău.

Înscrieți-vă pentru newsletter-ul nostru lunar și beneficiați de sfaturi și perspective despre modurile de lucru, procesele și securitatea din platforma cloud Microsoft (Office 365, Azure, etc.)