“Hibrid” este noul cuvând pe care-l vei auzi deseori în discuții legate de muncă și afaceri. Este mixul dintre a avea angajați care să lucreze și de la birou, dar și de acasă. Acest stil de lucru e acum realitatea pentru foarte multe companii. 

S-a făcut un chestionar în rândul angajaților care au job-uri remote. Chestionarul a concluzionat faptul că din februarie 2022, 42% dintre ei lucrau într-un mod hibrid și 39% lucrau de acasă. 

Pandemia a fost cea care a adus tranziția la acest nou mod de lucru. A forțat companiile să opereze cu echipe care nu puteau să vină în condiții de siguranță la birou. În acest timp, angajații și angajatorii au experimentat beneficiile muncii în stil hibrid. 

Aceste benedicii ale echipelor care lucrează remote includ scăderea costurilor atât pentru angajatori cât și pentru angajați. De asemenea, a permis companiilor să opereze cu mult mai multă flexibilitate și a îmbunătățit moralul angajaților. 

Un lucru a ajuns să surprindă mulți angajatori care se temeau că lucrul remote va duce la scăderea productivității. Aceasta a crescut, de fapt, în multe circumstanțe. 

63% dintre companiile care au o creștere mare folosesc un tip de muncă hibrid pe stilul “priductivitate oriunde”. 

Pentru ca echipele care lucrează în mod hibrid să fie productive acestea trebuie să rămână conectate. Indiferent de unde lucrează, ar trebui să aibă tehnologiile necesare. 

Aici sunt câteva dintre modurile în care Microsoft 365 poate ajuta la optimizarea muncii hibrid productive. Unele dintre aceste feater-uri sunt deja lansate, iar altele vor fi lansate pe parcursul anului. 

Microsoft Teams & Caracteristici Extinse 

Microsoft Teams este mult mai mult decât o aplicație de trimis mesaje. Aplicația combină cele mai bune caracteristici ale ședințelor virtuale și ale canalelor de mesaje. Le aduce împreună într-o platformă concepută pentru a fi un centru de lucru online sigur. 

MS Teams a parcurs un drum lung în ultimii cinci ani. Și compania continuă să adauge mai multe funcții pentru a permite birouri hibride. Unele dintre actualizările recente ale caracteristicilor includ:

 • abilitatea de a înregistra webinariile;
 • moduri de prezentator care oferă o prezență virtuală mai profesionistă;
 • securitate ridicată prin caracteristici ca smart links și atașamente smart;
 • un sistem telefonic complet VoIP pentru afaceri;
 • adăugarea unei componente „metavers” numită Mesh for Teams.

Noi opțiuni pentru meet-urile RSVP din Outlook

Una dintre provocări, atunci când toată lumea nu lucrează în același loc, este cum să știi când să „intra” și să „ie ieși”. La fel și cum să anunți colegii dacă lucrezi acasă săptămâna viitoare sau la birou.

Pentru a ajuta echipele hibride să se coordoneze mai bine, Outlook primește o actualizare. Acesta va permite utilizatorilor să răspundă la întâlniri. Acest lucru poate permite membrilor echipei să știe dacă participă virtual sau în persoană.

Încadrare mai bună pentru întâlniri mai captivante

Un lucru care poate distrage atenția de la scopul unei întâlniri este trecutul cuiva acasă. Poziționarea camerei poate fi, de asemenea, problematică. O persoană poate avea fața să ocupe 80% din ecranul video. Altul poate ocupa doar 20%, deoarece sta mai departe de camera PC-ului.

O nouă cameră inteligentă Surface Hub 2S va permite o mai bună încadrare a feței. Acest lucru va afecta momentul în care oamenii se întâlnesc virtual în Microsoft Teams. Caracteristicile includ ajustarea vederii camerei, astfel încât fețele oamenilor să fie mai clare, pe lângă faptul că au o dimensiune mai consistentă.

De asemenea, afișajul video se va ajusta automat pe măsură ce oamenii se alătură sau părăsesc o cameră fizică.

A group of people in a meeting
Description automatically generated with medium confidence

Obține un control mai bun asupra videoclipului folosind PowerPoint pentru a prezenta

Oamenii partajează adesea un ecran într-un apel video și prezintă o prezentare PowerPoint. Poate fi dificil să-i menții pe toți la fel de implicați ca atunci când prezinți în persoană.

De exemplu, în persoană, poți menține contactul vizual. Oamenii pot să-ți vadă clar expresiile faciale în momentul în care vorbești despre anumite lucruri. Acesta nu este întotdeauna cazul când prezinți virtual. Aplicația îți poate împinge fluxul video într-o cutie mică.

Există o nouă funcție viitoare pentru echipe numită Cameo. Vă va permite să integrați perfect PowerPoint cu echipele MS. Poții decide exact cum dorești să apară feedul video în raport cu prezentarea. 

O altă adăugare este Recording Studio. Această nouă funcție pentru PowerPoint îți permite să înregistrezi videoclipuri la cerere cu aspect profesional. O poți face chiar în aplicație.

Graphical user interface, application, PowerPoint
Description automatically generated

Obține ajutor pentru abilitățile tale de prezentare

Microsoft a introdus o mulțime de capabilități AI în Microsoft 365 în ultimii câțiva ani. Unul care te va ajuta în curând să oferi prezentări virtuale mai bune este Speaker Coach.

Acesta este un antrenor privat și personalizat. Te poate ajuta să îți îmbunătățești abilitățile de prezentare. Acest lucru îmbunătățește trecerea la diferențele dintre prezentarea online și prezentarea în persoană.

Feedback-ul poate include:

 • folosirea limbajului repetitiv;
 • folosirea cuvintelor de umplutură;
 • viteza vorbirii
 • pauzele 
 • intonația
 • multe altele

Întreabă-ne despre cum îți poți îmbunătăți munca în stil hibrid cu Microsoft 365

Microsoft 365 are o mulțime de funcții utile. Dar te ajută să ai un ghid expert care să te ajute să navigghezi prin aceste capacități. Contactează-ne astăzi pentru a configura un chat despre cum Microsoft 365 îți poate ajuta afacerea să se dezvolte.

Servicii de securitate IT - Connsys - Bucuresti

Inspirație și cunoștințe direct în inbox-ul tău.

Înscrieți-vă pentru newsletter-ul nostru lunar și beneficiați de sfaturi și perspective despre modurile de lucru, procesele și securitatea din platforma cloud Microsoft (Office 365, Azure, etc.)