Planificarea pentru viitor e crucială pentru orice business. Majoritatea business-urilor încep anul cu dorința de scalare și îmbunătățirea operațiunilor din interior. Modul în care un business funcționează depinde de tehnologie. Așadar, are mult sens să te uiți spre IT pentru optimizarea business-ului tău.

Un review la final de an îți oferă oportunitatea să orivești mai multe zone ale IT-ului companiei tale. Obiectivul e să-ți rezervi timpul pentru a te concentra pe îmbunătățiri pe care le poți face pentru a-ți îmbunătăți afacerea. De asemenea, te poți gândi la tactici ce ar putea reduce riscul unui atac cibernetic costisitor. 

Un studiu recent de la Deloitte a analizat afacerile mici care sunt avansate din punct de vedere digital. Afacerile mici care folosec tehnologia într-un mod smart sunt mult înaintea semenilor. Aici sunt câteva modalități în care acestea excelează:

  • Obține 2x venituri pentru fiecare angajat
  • Poți experimenta o creștere anuală de 4 ori mai mare

Concluzia e că firmele care folosesc tehnologia au rezultate mai bune. De asemenea, sunt și mult mai sigure. Conform IBM, afacerile care au un plan de răspuns la incidente reduc costul unei breșe de date cu 61%. Folosind AI-ul securității și automatizarea poți scădea costurile cu 70%.

În acest nou an, pune niște timp deoparte pentru a face un review al tehnologiei cu echipa ta IT sau cu furnizorul tău de servicii IT. Asta îți va aduce succesul și securitatea necesare în 2023.

Ce trebuie să ai în vedere atunci când revizuiești tehnologia firmei tale

Scopul unui review al tehnologiei este să privească atent toată infrastructura IT. Securitatea, eficiența și concluziile finale vor fi motivul principal pe baza cărora vei putea lua inițiativa în viitorul apropiat.

Politicile tehnologice

Când politicile tehnologice sunt învechite, oamenii nu le mai urmează. Revizuiește-ți toate politicile pentru a vedea dacă oricare din ele au nevoie de o îmbunătățire pentru a reflecta noile condiții. De exemplu, acum probabil ai angajați care lucrează de acasă – asigură-te că politica de folosire a dispozitivelor reflectă asta.

Când îți îmbunătățești politica, asigură-te că angajații tăi știu asta. Asta le va aduce aminte de informații importante pe care probabil le-au uitat din onboarding.

Planificarea pentru recuperearea în cazul unui dezastru

Când a fost ultimul moment în care compania ta a făcut un exercițiu de răspuns în cazul unui incident? E o listă pe care angajații ar trebui să o urmărească în cazul unui dezastru natural sau a unui atac cibernetic?

Ia-ți timp pentru a analiza situația companiei tale în cazul unui dezastru. Dacă tot ai mai mult timp, poți să te asiguri că stabilești datele acestor exerciții încă de pe acum, ca să nu-ți iei angajații prin surprindere.

Problemele de IT și Punctele dureroase ale angajaților

Nu vrei să treci printr-un upgrade IT masiv fără să iei în considerare punctele dureroase ale angajaților tăi. Altfel, s-ar putea să treci peste anumite oportunități pentru a îmbunătăți productivitatea și bunăstarea angajaților tăi. 

Cere-le părerea angajaților tăi despre modul în care folosesc tehnologia. Întreabă-i despre aplicațiile lor preferate și care sunt aplicațiile mai greu de folosit. Lasă-i să-ți spună cum simt ei că tehnologia i-ar putea ajuta și ar putea să le facă munca mai ușoară. Acest lucru va ajuta mult business-ul și va putea ținti anumite îmbunătățiri cruciale pentru afacere.

Acces privilegiat și conturi abandonate

Realizează un audit al conturilor privilegiate ca parte a review-ului tău. În timp, permisiunile pot fi date persoanelor greșite. Asta lasă o rețea descoperită în fața unor atacuri majore. 

Ar trebui să te asigurii că doar cei care au nevoie au permisii la nivel de admin. Mai puține conturi privilegiate scad riscul unor atacuri cibernetice asupra rețelei tale. Parolele compromise ale conturilor cu privilegii (administrator) pot deschide ușa unor probleme mari. 

Când treci prin conturile acestea, caută și conturi abandonate. Închide-le dacă utilizatorii nu mai fac parte din organizația ta, deoarece nu mai sunt folosite. Dacă le lași active pot reprezenta o modalitate prin care cineva să intre în sistemul tău.

Îmbunătățiri și planuri de transformare pentru 2023

Dacă faci îmbunătățiri și decizii pe loc, acest lucru poate să se întoarcă împotriva ta. Cel mai bine e să ai o strategie din timp, pentru a putea îmbunătăți totul într-un mod cât mai organizat. 

Realizează, de asemenea, o căutare a vulnerabilităților. Asta îți oferă o listă de probleme potențiale pe care compania ta ar trebui să le rezolve. Eliminarea vulnerabilităților îmbunătățește securitatea cibernetică a afacerii tale. Planifică din timp pentru a permite bugetarea pentru aceste îmbunătățiri și evită cheltuielile neplanificate.

Folosirea cloud și Shadow IT

Revizuiește-ți modul în care sunt folosite aplicațiile cloud.Sunt anumite aplicații mai greu de folosit? Aveti redundanțe în mediul cloud? Un review te poate ajuta să tai din probleme și să economisești bani.

De asemenea, analizează dacă angajații tăi fac uz de shadow IT. Shadow IT presupune folosirea unor aplicații pentru muncă care nu au trecut prin filtrul echipei de IT. Managementul s-ar putea nici măcar să nu știe despre folosirea acestora. Elimină acest risc al securității închizând conturile sau aprobând acele aplicații.

Tehnologie pentru clienți

Nu uita să analizezi și experiența pe care un client o are cu infrastructura tehnologiei tale. Treci prin site-ul tău și contactează procesele ca și când ai fi un client. 

Dacă te frustrează anumite chestiuni precum navigarea, atunci probabil același lucru îi frustrează și pe clienți. Include optimizarea tehnologiei tale pentru clienți în planul tău.

Dacă ai nevoie de ajutor cu planificarea serviciilor tale IT pentru anul 2023, Connsys e aici. Contactează-ne!

Servicii de securitate IT - Connsys - Bucuresti

Inspirație și cunoștințe direct în inbox-ul tău.

Înscrieți-vă pentru newsletter-ul nostru lunar și beneficiați de sfaturi și perspective despre modurile de lucru, procesele și securitatea din platforma cloud Microsoft (Office 365, Azure, etc.)