folosirea ecranelor duale creste productivitatea

Când vezi oameni care lucrează la două monitoare, poți presupune că se ocupă cu ceva specializat, că fac o muncă ce necesită tot acel spațiu de ecran sau pur și simplu le place tehnologia. 

Totuși, tot acel spațiu extra de ecran poate fi benefic pentru oricine, chiar dacă lucrezi în contabilitate sau faci research toată ziua. 

Ne-am obișnuit să fim limitați de mărimea ecranului pe care-l avem. Acest lucru poate duce la dificultăți atunci când trebuie să ne împărțim ecranul între două ferestre sau dând click continuu pe diverse ferestre deschise. 

Mulți dintre noi am fost nevoiți să dăm click-uri pe tot ecranul pentru a găsi fereastra de care aveam nevoie. Acesta este unul din micile lucruri care consumă timp în timpul zilei și care poate fi eliminat odată cu folosirea unui ecran adițional. 

Conform unui studiu făcut de Mavenlink, 73% dintre afacerile întrebate spun că pierd o marjă de o oră pe zi doar schimbând diferite aplicații sau dând click-uri pe ecran. 

Ai nevoie de ajutor pentru a-ți crește productivitatea?

Există anumite trucuri pentru productivitate care vin din folosirea tehnologiei potrivite și care nu costă o avere. Programează o întâlnire ca să vedem cum te putem ajuta! 

Productivitatea pe ecrane duale

Cât de mult poate îmbunătăți productivitatea un al doilea monitor? Probabil mai mult decât îți dai seama.

Jon Peddie Research a analizat beneficiile folosirii a două ecrane pentru mulți ani. A aflat că, per total, angajații din toate domeniile își pot crește productivitatea cu o marjă de 42%.

Din trei studii făcute în 15 ani, a reieșit că între 2002 și 2017, s-a înregistrat o creștere importantă în folosirea de două monitoare, cu o creștere anuală de 10%.

Companiile au pus-o simplu Cu cât poți să vezi mai multe, cu atât poți face mai multe.

Care sunt avantajele adăugării unui nou ecran?

Faci mai multe lucruri într-un timp mai scurt

Cel mai mare avantaj al folosirii unui al doilea monitor este că poți face mai multe lucruri în mai puțin timp, pentru că nu te mai chinui să găsești fereastra de care ai nevoie atunci când ai nevoie de ea.

Cu un monitor adițional, poți avea anumite programe (cum ar fi mailul) deschise tot timpul pe ecran, în timp ce lucrezi la alte lucruri pe al doilea ecran. Poți să lucrezi mai fluid și să ajungi cu ușurință la toate aplicațiile de care ai nevoie, într-un timp mai scurt.

Mărești spațiul de ecran al laptopurilor

Laptopurile sunt foarte bune pentru că sunt portabile, în special atunci când trebuie să călătorești sau să faci naveta între casă și muncă. Dar cu cât laptopul este mai portabil, cu atât mai mic devine ecranul.

Un mic dezavantaj al folosirii laptopurilor este că au un monitor mai mic. De asemenea, apare și dificultatea poziționării. Când le folosesc pe un birou, oamenii vor încerca adesea să le sprijine, dar persoana se uită în continuare la ecran în majoritatea cazurilor.

Conectarea unui laptop la un monitor poate îmbunătăți semnificativ experiența și poate da impresia lucrului la un computer normal. Poți alege să oglindește tot ecranul sau să folosești ecranul laptopului pentru software-uri statice, iar pe cel mare pentru unele mai complexe.

 

Ai nevoie de suport IT?

Descopera avantajele unui parteneriat cu Connsys.

Comparațiile se pot face mai ușor

Sunt multe task-uri care necesită să te uiți la două ferestre în același timp. Se poate să editezi și compari un design terminat cu instrucțiunile originale sau s-ar putea să fi nevoit să preiei informații dintr-o parte, pe care să le incluzi într-o prezentare. 

Încercarea de a pune două ferestre pe un singur ecran, pentru a fi unul lângă altul poate fi frustrant. Poți încerca să micșorezi ferestrele și să pierzi totul atunci când ai nevoie să maximizezi fereastra pentru a putea accesa anumite meniuri. 

Cu două monitoare, ai tot spațiul necesar să deschizi ambele ferestre de care ai nevoie și le poți așeza una lângă cealaltă ca să-ți poți face munca cu ușurință. 

Ai mai multă libertate în timpul ședințelor online 

Ți s-a întâmplat vreodată să faci share screen într-o ședință online și era nevoie să verifici un email sau să te uiți peste notițe? E destul de dificil să faci asta atunci când toată lumea îți poate vedea ecranul. De cele mai multe ori, ne “curățăm” ecranele înainte de a merge la o ședință ca să ne asigurăm că nimic din ce nu ar trebui să apară nu va apărea. 

Cu două ecrane, poți alege pe care dintre cele două ecrane vrei să-l arăți într-o ședință în timp ce ai alte aplicații pe care nu le poate vedea nimeni deschise pe celălalt ecran. Este un mare avantaj în contextul în care trebuie să verifici emailuri sau mesaje în timp ce ai share screen-ul activat. 

Crește productivitatea 

Cumpărarea unui ecran adițional este o investiție destul de mică dacă ne uităm la avantaje. Un monitor poate fi achiziționat în jurul sumei de 125-250 de dolari. Cu o creștere medie a productivității de 42%, pare a fi un ROI destul de bun. 

cresterea productivitatii

De asemenea, nu există o nevoie mare de învățare cu acest upgrade. Odată ce monitorul este conectat și computerul este setat să vadă ecranul suplimentar, totul e gata. Poți pur și simplu trage aplicații și documente de pe un ecran pe altul ca și cum ar fi unul singur. 

Ai nevoie de ajutor pentru a-ți crește productivitatea?

Există anumite trucuri pentru productivitate care vin din folosirea tehnologiei potrivite și care nu costă o avere. Programează o întâlnire ca să vedem cum te putem ajuta! 

Programeaza un apel video.

  • Fara nicio obligatie comerciala.
  • Analizam nevoile.
  • O discutie scurta cu unul dintre specialisti.

Camil Moldoveanu, Managing Partner

Servicii de securitate IT - Connsys - Bucuresti

Inspirație și cunoștințe direct în inbox-ul tău.

Înscrieți-vă pentru newsletter-ul nostru lunar și beneficiați de sfaturi și perspective despre modurile de lucru, procesele și securitatea din platforma cloud Microsoft (Office 365, Azure, etc.)