Cumpărarea unui nou computer reprezintă o investiție. Multe afaceri mici și deținători de computere personale se chinuie cu sisteme mai vechi, pentru că vor să le folosească pentru cât de mult timp se poate. 

Ai pățit vreodată să apeși puternic în tastatură de frustrare? Ai încercat fiecare sugestie găsită online ca la finalul zilei să ai tot un computer care merge foarte greu? 

Există câteva upgrade-uri promițătoare pe care le poți face care vor costa mult mai puțin decât prețul unui computer nou și care îl vor face pe cel vechi să se simtă ca proaspăt scos din fabrică. 

Aici sunt câteva dintre opțiunile pe care le poți încerca pentru a îmbunătăți performanțele vechiului tău computer: 

Fă upgrade cu un SSD

Prețurile SSD-urilor au scăzut în ultimii ani și au făcut din acestea un upgrade la îndemâna oricui. SSD-urile pot resuscita un calculator mai vechi care începe să meargă foarte încet. 

Spre deosebire de hard drives, SSD-urile folosesc memorie flash, care le permite să răspundă mai repede comenzilor tale. Poți îmbunătăți timpul de pornire al dispozitivului și experiența atunci când cauți fișiere, deschizi aplicații sau orice activitate de acest gen. 

Câteva avantaje ale achiziționării unui SSD pentru computerul tău sunt: 

  • pot citi și scrie la viteze de 2500 MB/secundă, comparativ cu doar 200 MB/secundă în cazul HDD-urilor;
  • au un timp de acces de 0.1 ms, comparativ cu HDD-urile care eu între 5.5 și 8.0 ms;
  • SSD-urile folosesc între 2 și 5 wați, iar HDD-urile între 6 și 15. 

Crește Memoria RAM

Un upgrade care este foarte ieftin și care poate avea un impact major în performanța dispozitivului este memoria. Dacă computerul tău avea doar 4GB RAM atunci când l-ai cumpărat, cel mai probabil ai dificultăți atunci când deschizi mai multe pagini web deodată sau când folosești programe mai complexe. 

Creșterea memoriei RAM la 8 sau 12 GB te poate face să te simți ca și cum ai avea un computer cu totul nou, datorită creșterii vitezei. 

Fă upgrade la Placa Video 

Dacă obișnuiești să te joci sau ești nevoit să lucrezi în orice fel de software de editare video / imagine, o placă video veche îți poate ruina experiența. 

În loc să înlocuiești întreg computerul, poți să cumperi o nouă placă video, care poate îmbunătăți performanța calculatorului tău și care îi poate adăuga câțiva ani de folosință. 

Înlocuiește sistemul de răcire

Căldura este inamicul părților dinăuntrul computerului tău. Dacă sistemul tău de răcire este unui învechit și nu mai lucrează așa cum ar trebui, atunci excesul de căldură se poate stoca înăuntrul computerului tău. 

Când asta se întâmplă, lucrurile pot deveni ciudate: programarile se pot închide fără vreo explicație sau sistemul să se restarteze singur. 

Dacă suspectezi că excesul de căldură poate fi o problemă, cel mai bine este să verifici sistemul de răcire al computerului tău, ca să vezi dacă nu are nevoie să fie înlocuit. 

Conectează laptopul la un monitor extern 

Dacă lucrezi de pe un laptop și găsești destul de greu să faci mai multe lucruri deodată din cauza spațiului limitat de pe ecran, ar trebui să te gândești la achiziționarea unui monitor extern și nu la înlocuirea laptopului. 

Monitoarele costă mult mai puțin decât calculatoarele și a avea un ecran dublu ca mărime față de cel al laptopului poate face diferența și poate îmbunătăți productivitatea. 

Înlocuiește tastatura 

Tastaturile vechi se pot lipi, pot avea piese lipsă și pot fi tocite, făcând destul de greu să vezi diferența dintre butoanele “prt screen” și “delete”. 

Dacă calculatorul tău este îngreunat de o tastatură veche, un upgrade al acesteia poate fi o modalitate foarte ieftină și simplă de a-ți îmbunătăți echipamentul. 

Cumpără un Drive Extern 

Computerele pot să încetinească și pot fi mai dificil de folosit atunci când hard drive-ul se umple cu date. În decursul anilor, fișierele se acumulează și mulți utilizatori nu-și fac niciodată timp să treacă prin ele, să le sorteze sau să le șteargă pe cele care nu sunt necesare. 

Cumpărarea unui drive extern îți poate permite să descarci fișiere care te pot încetini în timp ce le păstrezi pe cele accesibile. 

Un alt beneficiu al drive-ului extern este faptul că este portabil și poate fi luat cu ușurință oriunde este nevoie de el. 

Caută un profesionist 

Acele tool-uri de curățare a calculatorului care pot fi găsite online nu vor putea să ofere tipul de reglaj pe care un profesionist îl poate oferi. Un profesionist se va uita la lucruri ca Windows Registry, fișiere duplicate, erori interne și multe altele prin care sistemul să fie cu adevărat curățat de toate fișierele care s-au adunat de-a lungul anilor.  

Un profesionist poate face și o verificare a mentenanței pentru lucruri ca părți deficitare și poate oferi ghidarea pentru cele mai bune soluții de upgrade. 

Primește ajutor pentru îmbunătățirea performanței calculatorului tău astăzi! 

Nu trebuie să te chinui cu vechiul tău calculator. Noi putem să te ajutăm cu upgrade-uri care se vor încadra perfect în bugetul tău.

Servicii de securitate IT - Connsys - Bucuresti

Inspirație și cunoștințe direct în inbox-ul tău.

Înscrieți-vă pentru newsletter-ul nostru lunar și beneficiați de sfaturi și perspective despre modurile de lucru, procesele și securitatea din platforma cloud Microsoft (Office 365, Azure, etc.)