Dacă urmărești produsele Microsoft, atunci este posibil să știi despre Microsoft Ignite. Organizat anual, generează multe actualizări și anunțuri interesante în lumea Microsoft.

Microsoft a ținut cea mai recentă conferință a sa în octombrie anul trecut. În goana ultimelor sărbători, este posibil să fi ratat unele dintre cele mai importante momente. Nicio problemă, de asta suntem noi aici. 

Un lucru pe care îl vei observa este că Microsoft Teams a primit multă dragoste la eveniment. Microsoft descrie acum Teams drept „aplicația din centrul Microsoft 365”. Putem înțelege de ce compania continuă să îmbunătățească acest spațiu de lucru virtual. 

Teams are acum peste 280 de milioane de utilizatori. Nu este surprinzător să vedem că Microsoft a introdus peste 450 de noi funcții Teams. Și asta doar în ultimul an.

Vom analiza mai jos câteva funcții Teams, împreună cu alte anunțuri Microsoft App de la Ignite. Acestea pot oferi câteva idei pentru următoarea actualizare a fluxului de lucru digital.

Teams Premium

Există o nouă ofertă Teams Premium de la Microsoft care adaugă o componentă AI complet nouă platformei. Acest serviciu include mai multe funcții bazate pe inteligență artificială. Ei fac să pară că ai propriul tău asistent de întâlnire.

Unele dintre caracteristicile interesante includ generarea automată a capitolelor dintr-o întâlnire Teams. Aplicația generează, de asemenea, evidențieri personalizate pentru tine. Acest lucru te scutește de a fi nevoit să vizionezi din nou întâlnirea mai târziu.

Dacă ai întâlniri la nivel internațional, te poți bucura de traduceri în timp real pentru subtitrări. Ghidurile de întâlnire sunt o altă caracteristică nouă. Îți configurează opțiunile de întâlnire în funcție de nevoile tale.

Cameră inteligentă de 360 de grade

SmartVision 60 este prima cameră inteligentă de 360 ​​de grade, situată în centru. Are capacitatea de a urmări difuzorul pe măsură ce se mișcă. Camera va avea și o funcție de recunoaștere a persoanelor în curând.

Întâlnirile virtuale pot simți mult mai mult ca întâlniri reale folosind SmartVision 60. În loc să vezi doar un flux video mic al unei persoane, mișcarea camerei poate captura o întreagă echipă.

Cisco este acum partener certificat pentru Teams

Cei care sunt fani ai produselor pentru întâlniri Cisco vor fi încântați să afle că acum au mai multe opțiuni. Microsoft a anunțat că Cisco este acum un partener Teams Room Certified Devices. Acum poți începe întâlnirile Teams pe toate dispozitivele de întâlnire Cisco certificate.

Microsoft Places

Una dintre aplicațiile pentru spațiul de lucru virtual care sprijină noua mișcare hibridă este Microsoft Places. Aceasta este o aplicație de management al echipei care se integrează cu restul ecosistemului Microsoft 365.

Biroul este încă prin preajmă, dar pentru cât timp? O mare parte din lume a trebuit să facă lucruri virtual în timpul pandemiei. Multe companii și angajați au descoperit că le place mai mult așa. 

Microsoft Places este încă o modalitate prin care Microsoft conduce revoluția biroului hibrid. Unele dintre caracteristicile aplicației includ:

  • Gestionează și urmărește locul în care lucrează angajații (acasă sau la birou)
  • Urmărește dacă colegii sunt plecați sau disponibili
  • Urmărește utilizarea camerei fizice pentru a lua decizii strategice

Funcția de ore și locație în Outlook și Teams

Un alt anunț legat de lumea de lucru hibridă este funcția de ore și locație. Aceasta este o nouă capacitate adăugată la Teams și Outlook pentru a facilita programarea întâlnirilor în persoană.

Poate deveni dificil să planifici întâlniri în persoană atunci când nu ști cine lucrează la birou și cine este la distanță. Dacă plănuiești fără a verifica, ești obligat să superi pe cineva. Nu va fi fericit dacă plănuia să lucreze de acasă în acea zi.

Noua funcție de ore și locație permite oamenilor să specifice unde lucrează. Ei pot regla acest lucru de la oră la oră și elimină presupunerile sau incertitudinile. 

Previzualizarea privată a aplicației Loop

Un alt anunț interesant al aplicației făcut de Microsoft a fost despre aplicația Loop. S-a declarat că Loop a intrat în previzualizare privată. Acest lucru le oferă unor organizații șansa de a verifica acest lucru.

Loop este o aplicație pentru spațiu de lucru colaborativ care ajută echipele să creeze idei într-un spațiu virtual. Toate datele extrase din aplicațiile Microsoft 365 se sincronizează automat pentru a rămâne la zi.

Editor Video Microsoft Clipchamp 

Este posibil să fi observat o aplicație necunoscută care apare pe Windows. Microsoft Clipchamp a fost anunțat oficial la evenimentul Ignite. Este un editor video rapid și ușor pentru computerele Windows.

Te-ai simțit vreodată frustrat când încercai să editezu un videoclip și nu aveai instrumentul potrivit pentru a face acest lucru? Atunci poate vrei să arunci o privire mai atentă la ceea ce are de oferit Clipchamp. Se pare că e foarte intuitiv și ușor de folosit.

Te putem ajuta să descoperi universul Microsoft 365

Microsoft 365 a parcurs un drum lung într-o perioadă scurtă. Există multe integrări diferite de aplicații pe care le poți folosi la muncă. Dar poate deveni puțin complicat fără un expert care să te ajute.

Noi suntem aici pentru tine. Programează o întâlnire și noi ne asigurăm că folosești toate instrumentele care îți pot face munca mai ușoară și mai eficientă! 

Servicii de securitate IT - Connsys - Bucuresti

Inspirație și cunoștințe direct în inbox-ul tău.

Înscrieți-vă pentru newsletter-ul nostru lunar și beneficiați de sfaturi și perspective despre modurile de lucru, procesele și securitatea din platforma cloud Microsoft (Office 365, Azure, etc.)