furnizor de servicii IT

Gestionarea datelor și soluțiilor IT in-house poate fi dificilă și costisitoare. Din acest motiv multe organizații apelează la furnizori de servicii IT.

Digitalizarea a forțat afacerile să-și altereze operațiunile și să facă din IT o componentă crucială a activităților zilnice. Totuși, o parte din antreprenori nu se pot obișnui cu schimbarea, așa că angajează un furnizor de servicii IT (MSP) care să se ocupe de acest palier.

Dar ce e, mai exact, un furnizor de servicii IT?

Pe scurt, aceasta e o companie terță cu care poți colabora pentru a gestiona anumite părți ale business-ului tău, cum ar fi nevoile cloud sau IT. Ei îți oferă tehnologie și expertiză pentru a-ți scala organizația într-un mod sustenabil.

Colaborarea cu un furnizor de servicii IT poate avea beneficii imense pentru organizația ta.

De exemplu, profunda lor înțelegere a tehnologiei de ultimă generație te poate ajuta să-ți îmbunătățești performanțele, operațiunile și securitatea. Pe lângă asta, un furnizor poate oferi căteva soluții reative pentru a te ajuta să navighezi prin peisajul extrem de schimbător al lumii big data.

Dar cel mai puternic atribut al unui furnizor de servicii IT e, în general, abilitatea lor de a crea soluții pentru nevoile organizației tale, care se vor potrivi mănușă!

Expertiza lor le permite să analizeze business-ul complet și să îți pună la dispoziție servicii lor în funcție de punctele tale tari și slăbiciunile. De asemenea, un furnizor ia în considerare și mediul de politici de confidențialitate pentru a te proteja împotriva problemelor legislative.

Un alt atuu al unui furnizor de servicii este că aceștia îți pot sprijini business-ul chiar și după orele de lucru.

Ei oferă măsuri de sprijin și staff pentru menținerea și protejarea organizației tale 24/7. Furnizorii de servicii IT pot să rezolve probleme de la distanță, fără să fie nevoiți să vină la birou, folosind tehnologie remote.

Per total, un furnizor de servicii IT îți poate ajuta compania să ajungă la următorul nivel. În orice caz, nu poți lucra cu orice furnizor de servicii IT. Trebuie să-ți alegi echipa potrivită pentru business-ul tău, iar acest articol o să-ți arate cum.

Alege un furnizor de servicii IT – ce să cauți?

 furnizor de servicii IT

Angajarea unui furnizor de servicii IT nu ar trebui să fie o decizie luată în grabă. În schimb, trebuie să iei în considerare o varietate de factori.

AIci ai prezentați 6 factori importanți pe care să-i ai în minte.

Factorul 1: Istoricul furnizorului de servicii IT

Posibilii furnizori de servicii IT ar trebui să îți pună la dispoziție studii de caz și povești de succes pentru a demonstra că sunt alegerea corectă pentru business-ul tău. Poți căuta de asemenea testimoniale și review-uri despre ei. Acestea te vor ajuta să determini dacă echipa actuală funcționează de ceva timp și dacă au o reputație solidă. 

Colaborarea cu un furnizor de servicii IT recunoscut și respectat îți poate aduce liniște, știind că sistemele tale vor fi gestionate corect. Mai mult de atât, o să te simți încrezător că furnizorul va face tot ce-i stă în putință să nu-și păteze reputația.

Succesul furnizorului depinde și de succesul tău, motiv pentru care o să te vadă ca un partener valoros.

Factorul 2: Gama de servicii oferite

Furnizorii de servicii IT oferă o gamă vastă de servicii. Unele echipe formează companii full-service, însemnând că pot să te sprijine într-o arie foarte largă de nevoi cloud și IT. În contrast, alții ar putea să te ajute cu piese diferite din puzzle-ul tău tech.

Așadar, ia în considerare nevoile tale și asigură-te că furnizorul de servicii IT le poate îndeplini!

Indiferent de pachetul de servicii ales, furnizorul trebuie să fie la zi cu ultimele tehnologii și trenduri. Altfel, numeroase probleme de securitate s-ar putea să-ți compromită compania și să permită competiției să te surclaseze.

Factor 3: Sprijin și suport tehnic

După cum am menționat deja, furnizorii de servicii IT pot să lucreze 24/7 pentru a se asigura că business-ul tău e conform și gestionat într-un mod cât mai adecvat. În orice caz, ei ar trebui de asemenea să mărească sprijinul și să ajusteze programul staff-ului, odată ce compania ta începe să crească.

Din acest motiv ar trebui să iei în considerare un furnizor care oferă training pentru angajații tăi.

Îi lasă pe aceștia să înțeleagă schimbările necesare și îi încurajează să educe alți membri ai echipei, odată ce aceștia se alătură business-ului. Dar dacă angajații tăi sunt prea ocupați, poți să ceri furnizorului de servicii IT să țină el training-ul în totalitate.

Ai nevoie de suport IT?

Descopera avantajele unui parteneriat cu Connsys.

Factorul 4: Timpul de răspuns

Rețeaua ta poate să cadă din diferite motive, împiedicând astfel angajații să lucreze și clienții din a te contacta. Această situație poate să-ți afecteze reputația, baza de clienți și veniturile. În cel mai sumbru caz, poate chiar să ducă la închiderea afacerii.

Din fericire, un furnizor de servicii IT experimentat, precum Connsys, te poate ajuta să eviți acest scenariu. El poate identifica amenințările către sistemul tău și să le neutralizeze înainte ca acestea să-ți afecteze compania.

Mai mult de atât, dacă se întamplă un incident, aceștia ar trebui să răspundă imediat. Ei trebuie să reducă riscurile cât mai repede, pentru a menține organizația pe linia de plutire.

Factorul 5: Securitate și backup

Una din cele mai importante atribuții ale furnizorului de servicii IT este protejarea datelor împotriva atacurilor cibernetice. Asta e critic pentru protejarea companiei și a clienților. Pe lângă asta, depozitarea sigură a datelor poate fi mandatorie în industria ta, motiv pentru care departamentul tău IT are nevoie de tot ajutorul pe care-l poate primi!

Odată ce lucrezi cu un furnizor, ei ar trebui să îți recomande soluții de securitate robuste și idei pentru protejarea device-urilor, pentru a combate software-ul malițios. Pe tot parcursul angajamentului lor, ei ar trebui să considere și partea de conformitate cu reglementările, pentru a preveni problemele legale.

O altă parte majoră a misiunii lor este implementarea software-ului de backup. Acesta îți permite să recuperezi datele, în cazul unei breșe în rețea. O astfel de implementare ar putea implica automatizare, un plan de restaurare și o politică no-downtime.

Cu un backup fără cusur și o strategie de securitate, ar trebui să fii capabil să-ți conduci compania mult mai încrezător. Riscul downtime-ului o să fie scăzut drastic, permițându-ți să operezi lin, menții vânzări, păstrezi clienți și conservi brandul.

Factorul 6: Ghidaj în cazul opțiunilor fluxului de lucru

Furnizorul tău de servicii nu ar trebui să se ocupe doar cu securitatea cibernetică – acesta ar trebui să sugereze adoptarea unor bune practici în tot ansamblul tău tehnologic.

Spre exemplu, ar trebui să-ți sugereze folosirea diferitelor soluții CRM și aplicațiilor pentru project management. Ar trebui de asemenea să te ajute să regândești abordarea asupra fluxului de lucru și a datelor, pentru a crea eficiență în fiecare departament.

Adevărul este că poți obține rezultate foarte bune folosindu-te de sfaturile lor. Echipa ta poate lucra mai rapid, să colaboreze în timp real și pot deveni și mai apți în domeniul tehnologiei!

Recrutează-ți furnizorul de servicii atent!

În vreme ce prețul este important atunci când alegi un furnizor, acesta pălește în comparație cu restul factorilor discutați mai sus. Asigură-te că furnizorul e perfect pentru organizația ta, chiar dacă e nevoie să plătești mai mult.

Cu o expertiză mare, servicii customizate și înțelegerea a amenințărilor, o echipă respectabilă te poate ajuta să fii tot timpul în fața competiției.

Dacă te-ai hotărât că vrei să colaborezi cu un furnizor de servicii IT, hai să stabilim un call. Echipa Connsys te poate ajuta pe mai multe paliere ale vastului spectru tehnologic!

Programeaza un apel video.

  • Fara nicio obligatie comerciala.
  • Analizam nevoile.
  • O discutie scurta cu unul dintre specialisti.

Camil Moldoveanu, Managing Partner

Servicii de securitate IT - Connsys - Bucuresti

Inspirație și cunoștințe direct în inbox-ul tău.

Înscrieți-vă pentru newsletter-ul nostru lunar și beneficiați de sfaturi și perspective despre modurile de lucru, procesele și securitatea din platforma cloud Microsoft (Office 365, Azure, etc.)