solutii cloud pentru afacere

La nivel global, cloud computing-ul a fost superstarul tuturor, în inițiativa de a transforma modalitățile de lucru și a le adapta la munca de la distanță cu care deja am început să ne obișnuim. În articolul de astăzi vei afla cum să maximizezi această tehnologie pentru a aduce rezultate cât mai bune afacerii tale!

Începutul pandemiei de COVID-19 a transformat multiple practici din domeniul business în vechituri.

Sesiunile de brainstorming față-n-față.

Activitățile de teambuilding.

Întregul concept de birou.

Dar criza gloablă a accelerat și adoptarea unor tehnologii care vor fi păstrate chiar și după ce lumea își revine.

Printre acestea se află și cloud computing.

De la colaborarea de la distanță până la orele virtuale din cadrul școlilor, aplicațiile alimentate de cloud au reușit să creeze ideea de normalitate în aceste vremuri nesigure.

Cloud-ul obișnuia să fie un concept extrem de obscur. La urma urmei, era dificil să ne imaginăm o locație intangibilă, centralizată la nivelul internetului care stochează date și găzduiește procese de business.

Dar ultimii ani au arătat numeroasele beneficii pe care mutarea afacerii în cloud le poate aduce! 

De ce cloud-ul este potrivit pentru afacerile mici

În ziua de azi, aproape toate corporațiile și companiile multinaționale tranzacționează diferite procese de business cu ajutorul cloud-ului

Totuși, mutarea în cloud are sens pentru firme mari, cu bugete aproape nelimitate.

Dar se aplică aceeași regulă și la afacerile mici?

Merită costul mutării?

Ai destul timp să o faci?

În acest articol, o să-ți oferim șapte modalități prin care poți folosi soluțiile cloud în mica ta afacere. După asta, o să ai o imagine de ansamblu mult mai clară despre motivele pentru care merită măcar să consideri mutarea unor procese de business în cloud.

Cele 7 metode prin care poți folosi soluțiile cloud

Metoda 1: Colaborarea de la distanță

Prin natura sa, conectivitatea cloud îți permite ție și echipei tale să colaborați în timp real de oriunde – atâta timp cât aveți acces la internet. 

Serviciile oferite de Microsoft OneDrive, DropBox sau Google Drive, printre altele, pot să permită ție și staff-ului tău o flexibilitate mult mai mare, pentru a avea opțiunea de a lucra din orice loc!

Cu ajutorul colaborării de la distanță nu trebuie să te preocupi de dependența unui birou – echipa ta poate lucra la fel de bine, chit că persoanele sunt în țări diferite!

Metoda 2: Continuitatea business-ului

Ai pățit vreodată să ți se închidă laptop-ul, deodată, în timp ce lucrai la ceva important?

Sau nu ai reușit să citești fișierele de pe un hard drive, deși aveai mare nevoie de ele?

Sau când ai încercat să recuperezi datele de care aveai nevoie, doar ca să vezi o eroare care-ți transmite că acestea au fost pierdute pe veci?

Mutarea datelor în cloud poate să prevină astfel de probleme.

Una din funcționalitățile principale ale oricărei aplicații din cloud este backup-ul automat și opțiuni de recuperare. Așadar, chiar dacă echipa ta suferă pe seama unei pene de curent sau defecțiunea hardware-ului în timpul lucrului, tot ce trebuie echipa să facă pentru a se bucura de aceste funcționalități presupune câteva click-uri. 

Metoda 3: Stocarea datelor

O aplicație mai des întâlnită a cloud-ului este serviciul de stocare a fișierelor.

Chiar dacă afacerea ta nu este extrem de tehnologizată, cu siguranță ai nevoie de o capacitate semnificativă de stocare a datelor. De fapt, nu mai e recomandat – dacă a fost vreodată – să păstrezi registre ale inventarului, baze de date ale clienților și chiar și informații ale angajaților în arhive fizice.

Stocarea tuturor datelor în cloud o să-ți ofere de asemenea acces la toate documentele, indiferent de locul în care te afli. Iar dacă siguranța te preocupă, trebuie să știi că, în calitate de administrator al cloud-ului afacerii tale, poți avea control total asupra persoanelor care au acces la aceste fișiere.

Dacă vrei să conduci o afacere mult mai sustenabil, mutarea tuturor fișierelor în cloud poate să încurajeze majoritatea operațiilor tale să uite de hârtie!

Metoda 4: Securitatea datelor

Înțelegem că securitatea datelor este unul din principalele motive pentru care afacerile mici au fost reticente în adoptarea cloud-ului.

solutii cloud

Asta ar fi putut fi o preocupare validă când cloud-ul era încă în dezvoltare, dar industria a progresat enorm de atunci.

Încă trebuie să-ți securizezi datele sensibile, însă majoritatea serviciilor de cloud sunt echipate cu măsuri de securitate extra. Un exemplu de acest tip este decentralizarea datelor prin tehnologia blockchain. Acest lucru face ca informația stocată în cloud să fie mult mai greu de accesat de către hackeri

Metoda 5: Plan de creștere scalabil

O preconcepție comună în jurul serviciilor cloud este că acestea necesită o investiție considerabilă de la început. Dar în realitate, soluțiile cloud sunt mult mai scalabile.

Ce înseamnă asta?

Înseamnă că poți oricând să plătești pentru serviciile și nivelul de acces de care ai nevoie acum. Spre exemplu, poți să începi să plătești pentru cea mai mică capacitate de stocare și să-ți muți doar o parte din fișiere în cloud. Eventual, poți să crești abonamentul odată cu creșterea business-ului tău.

Din vreme ce cloud-ul este de asemenea gestionat de furnizori, există șansa să poți elimina nevoia pentru o persoană dedicată în birou, care să-ți gestioneze datele și nevoile tehnologice.

Odată ce-ți scalezi business-ul, serviciile tale cloud pot scala împreună cu acesta!

Metoda 6: E-mail pe bază de cloud

Încă îți găzduirești clientul de e-mail al companiei pe propriile servere?

Sau poate nu ai început să creezi adrese de e-mail personalizate pentru angajații tăi?

Asta poate fi o altă zonă unde să maximizezi serviciile cloud! 

Mutându-ți găzduirea de email spre o soluție pe bază de cloud, nu o să trebuiască să gestionezi sau investești în servere pentru a operaționaliza email-ul afacerii tale. Furnizorul de servicii cloud o să fie de acum responsabil pentru asta.

Pe lângă asta, email-ul din cloud e în general mai accesibil decât serverele dedicate pentru asta.

Metoda 7: E-Commerce

Chiar dacă pandemia nu a distrus total magazinele fizice, a dezvoltat clar o necesitate acută a clienților pentru cumpărăturile online.

Dacă ai un magazin online sau te gândești să-ți muți magazinul online, platformele de e-commerce în cloud sunt o alegere excelentă!

Platformele precum Shopify sunt chiar unice, atât în ceea ce privește ușurința cu care le poți folosi, cât și costul lor.

Platformele de e-commerce din cloud sunt de asemenea ușor de scalat fără o investiție costisitoare în hardware-ul necesar.

Mută-ți business-ul în cloud

Mutarea business-ului în cloud poate aduce numeroase beneficii pentru o companie, indiferent de dimensiunea acesteia. Înainte de a migra în cloud, însă, este important să se facă o evaluare atentă a nevoilor și să se aleagă un furnizor de servicii de încredere. Planificarea și implementarea unei strategii de mutare în cloud pot aduce beneficii semnificative pentru eficiența și competitivitatea afacerii.

Servicii de securitate IT - Connsys - Bucuresti

Inspirație și cunoștințe direct în inbox-ul tău.

Înscrieți-vă pentru newsletter-ul nostru lunar și beneficiați de sfaturi și perspective despre modurile de lucru, procesele și securitatea din platforma cloud Microsoft (Office 365, Azure, etc.)