Între 29 și 31 octombrie, Connsys IT Security a fost prezentă ca expozant la Bucharest Cybersecurity Conference 2024, un eveniment cheie în securitatea cibernetică, organizat de DNSC. Invitația a venit din partea ALEF, distribuitor Microsoft, și a Microsoft România, iar colaborarea ne-a permis să ne prezentăm expertiza în domeniu, Connsys fiind un partener certificat Microsoft în cybersecurity.

Connsys Solution la Bucharest Cybersecurity Conference editia 2024

De la stanga la dreapta: Ovidiu Pismac (Senior Security Cloud Solution Architect @ Microsoft), Eugen Rusen (Partner Technology Manager @ Microsoft), Cosmin Moldoveanu (Cyber Security consultant @ Connsys – CTO @ DataCore Systems), Simona Lica (Microsoft Business Unit Manager @ ALEF), Camil Moldoveanu (CEO & Co-Founder @ Connsys)

Am fost încântați să fim parte din acest eveniment, să luăm parte la discuții și prezentări de la speakeri internaționali de top, dar și să susținem un workshop exclusiv pentru directorii executivi din companii cu importanță strategică pentru România (telecomunicații, bănci, utilități, curierat etc.), care trebuie să respecte standardul de securitate NIS2 al Uniunii Europene.

Workshop-ul Connsys s-a concentrat pe cum pot aceste companii să se alinieze la standardul NIS2 folosind ecosistemul Microsoft, în condițiile în care multe utilizează deja Microsoft 365. Cosmin Moldoveanu, solution architect la Connsys și Chief Technical Officer (CTO) la DataCore Systems – o companie de cybersecurity ce colaborează cu toate băncile de pe piața locală – a susținut workshop-ul, împărtășind din experiența sa vastă de peste 25 de ani în IT, inclusiv ca fost head of IT într-un important grup bancar important pe piața românească.

Cosmin Moldoveanu, consultant cyber Security @ Connsys, in timpul prezentarii de la #BCC2024

Cosmin a început prin a explica impactul devastator al unui atac informatic ce blochează activitatea unei companii. A descris cum arată primele 24 de ore de după un atac, implicațiile pentru companie, impactul emoțional asupra echipei și urmările care persistă. Apoi a vorbit despre primii pași într-o strategie de răspuns. Cosmin este “first responder” în astfel de situații și trece anual prin aproximativ 10 astfel de cazuri, în care este chemat la companii afectate pentru a stabiliza și remedia rapid situația. Din experiența sa, Cosmin a reușit să ofere sfaturi concrete pentru gestionarea eficientă a incidentelor și protecția pe termen lung.

În a doua parte a workshop-ului a subliniat diferența dintre conformitatea bazată pe documentație și necesitatea unei protecții reale împotriva unui atac. Această separare clară a ajutat participanții să înțeleagă că, dincolo de documentele de conformitate, măsurile reale de protecție sunt cele care fac diferența în cazul unui atac informatic.

Camil Moldoveanu, CEO-ul Connsys oferind un scurt interviu celor de la Euronews, unde a vorbit despre probleme de Securitate cibernetica cu care se confrunta companiile din Romania

Pe lângă workshop, Camil Moldoveanu a discutat și despre provocările întâmpinate de firmele mici și medii (SME) în implementarea soluțiilor de cybersecurity și impactul pe care îl poate avea lipsa acestora. Discuția a fost deschisă și orientată spre soluții practice, adaptate nevoilor reale ale acestor companii.

Participarea noastră la Bucharest Cybersecurity Conference 2024 a fost o oportunitate excelentă de a împărtăși din experiența noastră, de a ne conecta cu lideri din domeniu și de a primi un feedback valoros, care ne confirmă importanța soluțiilor noastre în sprijinul unui mediu de afaceri mai sigur.

Programeaza un apel video.

  • Fara nicio obligatie comerciala.
  • Analizam nevoile.
  • O discutie scurta cu unul dintre specialisti.

Camil Moldoveanu, Managing Partner

Servicii de securitate IT - Connsys - Bucuresti

Inspirație și cunoștințe direct în inbox-ul tău.

Înscrieți-vă pentru newsletter-ul nostru lunar și beneficiați de sfaturi și perspective despre modurile de lucru, procesele și securitatea din platforma cloud Microsoft (Office 365, Azure, etc.)