securitate cibernetica

V-ati intrebat vreodata cat costa un incident de securitate cibernetica? Pentru o firma mica si mijlocie, suma medie este de 86500 de dolari. Un studiu realizat de Kaspersky Lab arata ca 40% din companiile din Europa vor sa externalizeze infrastructura IT si procele, pentru a se asigura ca sunt feriti de astfel de pericole.

Principalele incidente de securitate intalnite in sectorul IMM-urilor din Europa, in ultimul an, au fost cauzate de virusi si programe malware.

Urmari:
*38.9% din firme au raportat scaderi ale productivitatii
*34.6% au avut angajati care nu au putut folosi in mod adecvat resursele IT
*28.5% au pierdut dispozitive care contin date

“Cele mai mari preocupari ale IMM-urilor sunt programele malwar, in special cele de tip ransomware, atacurile cu tinta predefinita, phishing-ul si alte tehnici de social engineering, precum si vulnerabilitati necunoscute. Cercetarea a mai aratat ca, in medie, un singur incident de securitate cibernetica din prezent costa IMM-urile 86.500 de dolari. Costul de recuperare creste semnificativ, in functie de momentul in care este descoperit incidentul. IMM-urile tind sa plateasca cu 44% mai mult in urma unui atac descoperit la o saptamana sau mai tarziu dupa bresa initiala, comparativ cu cele detectate la o zi”, se arata in raportul numit “The Evolving Role of SaaS and IT Outsourcing in SMB IT Security”

servicii it bucuresti

Un alt lucru foarte interesant care merita mentionat este faptul ca 40% dintre IMM-urile din Europa care au participat la studiu recunosc ca nu au priceperea sau informatii suficiente despre amenintarile la adresa companiei lor. In aceasta situatie, creste numarul de IMM-uri care apeleaza la outsoursing — 62% folosesc deja furnizori de servicii de securitate IT externi, iar 18% planuiesc acest lucru.

La sondaj au raspuns peste 4000 de companii, din 25 de tari.

Servicii de securitate IT - Connsys - Bucuresti

Inspirație și cunoștințe direct în inbox-ul tău.

Înscrieți-vă pentru newsletter-ul nostru lunar și beneficiați de sfaturi și perspective despre modurile de lucru, procesele și securitatea din platforma cloud Microsoft (Office 365, Azure, etc.)