setari de securitate

Poti fi un avocat extraordinar si poti avea un succes incredibil de mare in instanta, insa daca nu iti vei proteja telefonul, poti pierde foarte  mult. Datele la care ai acces, contactele si orice alt tip de documente sensibile necesita atentie deosebita din punctul de vedere al securitatii. In acest articol voi puncta cele mai importante lucruri pe care le poti face pentru a-ti securiza telefonul.


1) Paroleaza-ti telefonul

Poate suna banal sa primesti acest sfat, insa foarte multi pur si simplu il ignora. Parolarea telefonului este primul pas pe care trebuie neaparat sa il faci daca vrei sa fii in siguranta. In ordinea sigurantei, poti opta pentru parolare cu amprenta, PIN format din minim 4 cifre sau patter (linii pe ecran).


2) Blocheaza conectarea automata la WiFi si Bluetooth

Cand te conectezi la un WiFi sau un Bluetooth nesecurizat poti acorda acces oricui pe dispozitivul tau. Daca ai ghinionul sa fii luat in vizor de un hacker, acesta poate avea acces la lista ta de contacte sau la parolele pe care le-ai salvat.servicii it bucuresti

3) Verifica permisiunile aplicatiilor 
Toate aplicatiile au nevoie de permisiuni pentru a functiona corespunzator. Unele dintre ele solicita mai multe permisiuni decat le sunt necesare. Verifica si restrictioneaza permisiunile la lista de contacte sau email aplicatiilor care nu ar trebui sa aiba astfel de drepturi.

4) Instaleaza update-urile

Update-urile sistemelor de operare vin de foarte multe ori cu o serie de reparatii aduse unor vulnerabilitati. Este important sa te asiguri ca folosesti cel mai recens sistem de operare, indiferent daca ai iOS sau Android.

5) Instaleaza un software de securitate

Un astfel de soft te va feri de virusi si de malware, insa chiar si asa trebuie sa fii precaut cu informatiile pe care le accesezi. Asigura-te ca mailurile pe care le deschizi nu sunt spam-uri si nu da click pe linkurile pe care le primesti prin SMS, fara sa te asiguri ca ti-au fost adresate in mod direct. Pentru iOS sau Android recomandam Preyproject

Cat sunt de securizate telefoanele angajatilor tai? Nu astepta sa pierzi date sensibile inainte de a afla raspunsul!
Connsys iti arata cum trebuie sa iti protejezi datele! Solicita un audit IT gratuit 

Servicii de securitate IT - Connsys - Bucuresti

Inspirație și cunoștințe direct în inbox-ul tău.

Înscrieți-vă pentru newsletter-ul nostru lunar și beneficiați de sfaturi și perspective despre modurile de lucru, procesele și securitatea din platforma cloud Microsoft (Office 365, Azure, etc.)