stocare in cloud

Atunci cand vine vorba de pastrarea in siguranta a datelor, serviciile de stocare in cloud pot reprezenta solutia ideala. Acestea iti ofera optiunea de a nu-ti mai salva fisierele pe unitati de stocare proprii ci mai degraba pe servere detinute de companii mari.

CUM FUNCTIONEAZA SERVICIILE DE STOCARE IN CLOUD?

Mai intai trebuie sa-ti incarci (upload) toate fisierele pe care doresti sa le pastrezi in siguranta.

Acestea ajung pe un server principal – Master Control – care le transfera mai departe pe alte servere pe care se face stocarea. In acelasi timp se vor realiza si copii de siguranta ale documentelor incarcate cu scopul de a se evita pierderea acestora.

Urmand acest proces toate datele tale vor fi stocate in siguranta, iar tu vei avea acces la ele ori de cate ori ai nevoie.

Acestea fiind spuse, iata principiile pe care sa iti alegi serviciile de stocare in cloud:

1. Rolurile si responsabilitatea – trebuie sa stii foarte bine care sunt atat responsabilitatile tale cat si ale colaboratorilor tai. Astfel, vei putea regla in cloud nivelul de acces asupra fisierelor si documentelor stocate.

2. Termeni contractuali bine definiti – termenii contractuali sunt cei mai importanti. Este necesar sa stii care este spatiul de stocare pe care il vei avea la dispozitie, viteza de incarcare sau numarul de utilizatori care pot avea acces.

3. Monitorizare si verificare – trebuie sa ai in permanenta control asupra costurilor si eventualelor imbunatatiri, astfel incat sa beneficiezi de cel mai bun serviciu.

4. Plati – este important sa ai parte de toate informatiile de care ai nevoie. De exemplu, verifica daca furnizorul aplica costuri pentru intreruperea serviciilor.

5. Continuitatea afacerii – in cazul in care se reziliaza contractul, furnizorul trebuie sa iti puna la dispozitie toate documentele salvate si sa stabileasca cu tine o solutie de recuperare a acestora.

6. Recuperare in caz de dezastru – datele tale trebuie sa se pastreze in siguranta indiferent de situatie.

7. Locatia datelor – ar fi indicat sa te interesezi unde se afla serverele pe care iti vor fi stocate toate datele.

8. Securitatea – serviciul ales trebuie sa iti prezinte incredere. In plus ar fi bine sa fi informat atunci cand are loc o incalcare a regulilor de securitate.

9. Termenii de confidentialitate – firma care-ti va furniza serviciile de stocare in cloud trebuie sa respecte cu strictele termenii de confidentialitate.

10. Incetarea serviciilor – descopera din timp modalitatile prin care poti renunta la aceste servicii si daca exista clauze speciale.

11. Furtului de informatii – fara doar si poate furnizorul de servicii trebuie sa iti ofere siguranta in ceea ce priveste furtului de informatii.

DE CE SA ALEGI UN SERVICIU DE STOCARE IN CLOUD?

Printre avantajele acestui tip de servicii se numara:

– reducerea semnificativa a costurilor de hardware si software;

– ai posibilitatea de a alege functiile si spatiul de care ai nevoie;

– poti accesa acest serviciu de pe orice terminal mobil;

– toate datele tale vor fi protejate;

Alege-ti cu incredere un serviciu de stocare in cloud si pastreaza-ti in siguranta toate datele. Nemaiavand aceasta problema, vei putea sa te concentrezi pe alte lucruri importante care sa asigure drumul catre succes al afacerii tale.

Ai nevoie de suport in ceea ce priveste alegerea unei solutii de acest gen?

Intra in legatura cu un consultant Connsys si beneficiaza de asistenta in vederea alegerii solutiei potrivite.

Servicii de securitate IT - Connsys - Bucuresti

Inspirație și cunoștințe direct în inbox-ul tău.

Înscrieți-vă pentru newsletter-ul nostru lunar și beneficiați de sfaturi și perspective despre modurile de lucru, procesele și securitatea din platforma cloud Microsoft (Office 365, Azure, etc.)