externalizare servicii it

Reprezinti o companie pe care doresti sa o dezvolti?

Simti ca nu te mai poti ocupa de problemele de natura informatica deoarece sunt mult prea solicitante?

In cazul acesta externalizarea serviciilor IT ar putea fi cea mai buna solutie!

Daca pana acum majoritatea firmelor mari au facut acest lucru, in prezent tot mai multe firme mici si mijlocii (birouri care ofera diverse servicii, case de avocatura, etc.) au ales sa contracteze un departament IT externalizat.

Astfel, reprezentantii acestor firme si-au rezolvat o buna parte din problemele interne si in acelasi timp au reusit sa aloce mai mult timp promovarii companiei reprezentate pe piata din care fac parte.

Acestea fiind spune, te invitam sa citesti cu atentie randurile ce urmeaza si sa descoperi cateva dintre marile avantaje pe care ti le poate aduce externalizarea serviciilor IT.

Principalele avantaje ale externalizarii serviciilor IT

Timpul castigat

Cel mai mare avantaj oferit de contractarea unei companii pentru externalizarea serviciilor IT este ca vei castiga mai mult timp pentru ceea ce este cu adevarat important. Nu vei mai fi nevoit sa angajezi o echipa care sa se ocupe de intregul segment IT, deoarece vei avea la dispozitie tot suportul de care ai nevoie.

Imagineaza-ti ca nu vei mai pierde timp instruind angajati deoarece prin externalizarea acestui departament vei avea parte de o echipa pregatita oricand sa intervina si care in acelasi timp iti poate pune la dispozitie si servicii profesionale de consultanta in domeniul IT.

Control asupra costurilor

Atunci cand externalizezi un anumit segment din afacerera ta ai proprii tai angajati dar fara a-i plati individual. Astfel, vei plati la nivel lunar o suma stabilita printr-un contract, fara a mai fi nevoit sa achiti toate taxele care apar impreuna cu angajarea de personal.

Totodata, vei mai elimina si costurile cursuilor dedicate sau de pregatire in domeniu.

Te vei putea concentra pe lucruri mai importante

Scapand de responsabilitatea departamentului IT, toate resursele tale vor putea fi indreptate catre imbunatatirea serviciilor pe care le ai spre vanzare. Vei putea fi mult mai atent la imaginea de ansamblu stiind ca exista persoane capabile care se ocupa de functionalitatea calculatoarelor, serverelor si a altor echipamente care-ti definesc intreg parcul informatic.

Experienta

Indiferent de tipul de servicii pe care le prestezi, domeniul in care activezi este cel la care te pricepi cu siguranta cel mai bine. La fel este indicat ca si domeniul IT sa fie lasat in seama celor care il stapanesc. Alegand externalizarea serviciilor IT vei putea beneficia de solutii rapide si sigure, fara a lasa loc de erori facute de persoane cu mai putina experienta in domeniu.

Tehnologie

Un departament externalizat care isi desfasoara activitatea in acest domeniu a investit deja in solutii software care ii pot sustine activitatea. Astfel, pe langa taierea costurilor si din acest punct de vedere vei avea la dispozitie si o tehnologie de ultima generatie care poate fi folosita in orice situatie.

Tot la categoria tehnologie vei putea beneficia din partea baietilor de la IT si de toata consultanta de care ai nevoie atunci cand vine vorba de schimbarea si configurarea calculatoarelor pe care le detii sau pe care vrei sa le cumperi. Astfel, poti fi convins ca orice noua investie in acest domeniu va fi una facuta in baza unor argumente definite de experienta.

In masura in care inca nu te-ai convins de toate avantajele pe care ti le poate aduce externalizarea serviciilor IT, te invitam sa intri in legatura telefonica cu un consultant din cadrul companiei noastre.

Ne poti contacta fie telefonic la 021.300.53.73 sau pe email la adresa office@connsys.ro.

Servicii de securitate IT - Connsys - Bucuresti

Inspirație și cunoștințe direct în inbox-ul tău.

Înscrieți-vă pentru newsletter-ul nostru lunar și beneficiați de sfaturi și perspective despre modurile de lucru, procesele și securitatea din platforma cloud Microsoft (Office 365, Azure, etc.)