windows 10

Thenextweb scrie ca Microsoft isi doreste ca userii sa se bazeze tot mai mult pe Windows Store in viitorul apropiat. Aceasta concluzie a aparut in urma unor teste care au avut loc pentru o noua functionalitate a Windows 10, care te va anunta in momentul in care instalezi aplicatii care nu se regasesc in magazinul oficial.

MSPoweruser scrie ca acest feature va notifica userii cu o fereastra de atentionare, in momentul oricarei instalari neoficiale. Fereastra va fi insotita si de un reminder pentru useri, care sunt indemnati sa foloseasca Windows Store pentru toate aplicatiile de care au nevoie, fiind singurul loc “Sigur si de incredere”



Acest feature exista deja, insa este oprit in setarile de baza. Daca doriti sa il activati, tot ce trebuie sa faceti este sa intrat in Apps and Feature > Settings > Enable.

Veti gasi acolo optiunea de a permite sau de a bloca instalarea aplicatiilor Win32, dar si optiunea de a prioritiza aplicatiile din Windows Store, fara insa a bloca solutiile software standard pentru desktop – fiind necesara un simplu okey pentru a instala aplicatiile care nu se regasesc in Windows Store.
Aceasta functionalitate va face viata mai usoara incepatorilor, care nu sunt obisnuiti cu instalarea aplicatiilor, ferindu-i astfel de malware.
Noul feature va fi inclus in Windows 10 Creators Update, programat in luna aprilie.

Servicii de securitate IT - Connsys - Bucuresti

Inspirație și cunoștințe direct în inbox-ul tău.

Înscrieți-vă pentru newsletter-ul nostru lunar și beneficiați de sfaturi și perspective despre modurile de lucru, procesele și securitatea din platforma cloud Microsoft (Office 365, Azure, etc.)