Connsys Externalizare IT | Servicii IT

Microsoft Romania: 45-50% din venituri vor fi generate din cloud. Cum ii ajuta Cloudul pe avocati

Microsoft Romania: 45-50% din venituri vor fi generate din cloud. Cum ii ajuta Cloudul pe avocati

Microsoft Romania a anuntat ca veniturile generate de platforma de servicii cloud vor creste in acest an fiscal cu peste 100%, ceea ce inseamna ca vor genera o jumatate din venituri.

"Anul trecut 30% din veniturile noastre au venit din cloud. In acest an fiscal estimam ca 45-50% din venituri vor fi ge­nerate de platforma de cloud. Este o evo­lutie care spune multe. Exista un ritm de crestere al veniturilor Microsoft de la an la an. Sa cresti ponderea serviciilor de cloud cu o asemenea anvergura de la an la an inseamna ca intr-adevar clientii merg in directia respectiva”, a declarat pentru Ziarul Financiar Daniel Rusen, Cloud & Enterprise Lead la Microsoft Romania.

Platformele de cloud le permit companiilor sa acceseze prin internet servicii furnizate din mari centre de date, cu o modalitate foarte prietenoasa de a plati exact atat cat consuma. De exemplu, poti stoca date in Cloud si instala aplicatii pentru care sa platesti un abonament in functie de spatiul de stocare si puterea de procesare utilizata. Acest tip de stocare va elimina investitiile intr-un server propriu, care nu pot trece neobservate.servicii it bucuresti
 

Foarte multe case de avocatura de top din Romania au facut pasul catre Cloud, iar la nivel international, statistica spune ca 4 din 10 avocati isi stocheaza datele in cloud.  

Cornel Popa, avocat partener la Tuca, Zbarcea si Asociatii puncta intr-un interviu Wall-Street nevoia tehnologiilor in Cloud: "Meseria de avocat e destul de conservatoare si e firesc sa fie asa. Operam cu legi si regulamente, iar acestea trebuie sa se bucure de o anumita stabilitate. Cu toate acestea, si la noi lucrurile se schimba. Aceste tehnologii in Cloud poate reprezinta una dintre cele mai importante modificari din ultima vreme. Ele presupun o schimbare a abordarii. In mod traditional avocatura se facea intr-un birou cat mai compartimentat. Odata cu aparitia Cloud-ului, avem posibilitatea sa implementam o solutie de flexibilitate si mobilitate mult mai mare. Devine posibil ca un produs intelectual sa fie generat oriunde", a declarat Cornel Popa.

 Comunicarea prin telefon este adeseori inlocuita de conferintele audio-video prin intermediul Skype.

"Formulele de lucru raman cele traditionale. Multe lucruri se concretizeaza in programe de editare de texte, in email-uril. Acestea raman esentialele avocaturii. Pentru comunicarea audio-video avem Skype, dincolo de traditionalul telefon. Am avut nevoia de foarte ori, cand nu e posibil sa adunam foarte multi oameni la o masa sau e ineficient din perspectiva timpului, sa ne intalnim prin videoconferinta. Skype iti ofera posbiilitatea de a-i avea pe toti la un loc", a declarat Popa.

Datele casei tale de avocatura sunt importante? Cand ai testat ultima oara backup-ul? 
Connsys iti ofera un audit IT gratuit, in urma caruia vei afla care sunt vulnerabilitatile informatice care iti ameninta business-ul! 

 

 


Inapoi la blog

Share daca ti-a placut acest articolAbonează-te la newsletter

Abonare confirmata!
Ajax Loader
Posted by: admin
Articol scris de

Daniel Ciuta

Sales Manager at Connsys

Daniel este jurnalist si are o experienta de peste 10 ani in comunicare. Pasiunea pentru tehnologie l-a adus la Connsys, unde a preluat atributiile de marketing si vanzari.