Connsys Externalizare IT | Servicii IT

Cat costa pentru o firma un incident de securitate cibernetica

Cat costa pentru o firma un incident de securitate cibernetica

V-ati intrebat vreodata cat costa un incident de securitate cibernetica? Pentru o firma mica si mijlocie, suma medie este de 86500 de dolari. Un studiu realizat de Kaspersky Lab arata ca 40% din companiile din Europa vor sa externalizeze infrastructura IT si procele, pentru a se asigura ca sunt feriti de astfel de pericole.

Principalele incidente de securitate intalnite in sectorul IMM-urilor din Europa, in ultimul an, au fost cauzate de virusi si programe malware.

Urmari:
*38.9% din firme au raportat scaderi ale productivitatii
*34.6% au avut angajati care nu au putut folosi in mod adecvat resursele IT
*28.5% au pierdut dispozitive care contin date

"Cele mai mari preocupari ale IMM-urilor sunt programele malwar, in special cele de tip ransomware, atacurile cu tinta predefinita, phishing-ul si alte tehnici de social engineering, precum si vulnerabilitati necunoscute. Cercetarea a mai aratat ca, in medie, un singur incident de securitate cibernetica din prezent costa IMM-urile 86.500 de dolari. Costul de recuperare creste semnificativ, in functie de momentul in care este descoperit incidentul. IMM-urile tind sa plateasca cu 44% mai mult in urma unui atac descoperit la o saptamana sau mai tarziu dupa bresa initiala, comparativ cu cele detectate la o zi", se arata in raportul numit "The Evolving Role of SaaS and IT Outsourcing in SMB IT Security"servicii it bucuresti

Un alt lucru foarte interesant care merita mentionat este faptul ca 40% dintre IMM-urile din Europa care au participat la studiu recunosc ca nu au priceperea sau informatii suficiente despre amenintarile la adresa companiei lor. In aceasta situatie, creste numarul de IMM-uri care apeleaza la outsoursing — 62% folosesc deja furnizori de servicii de securitate IT externi, iar 18% planuiesc acest lucru.

La sondaj au raspuns peste 4000 de companii, din 25 de tari.


Datele tale sunt in siguranta? Cand ai testat ultima oara backup-ul?
Connsys iti ofera un audit IT gratuit, in urma caruia vei afla care sunt vulnerabilitatile din sistemul tau informatic, care iti ameninta business-ul

 

 


Inapoi la blog

Share daca ti-a placut acest articolAbonează-te la newsletter

Abonare confirmata!
Ajax Loader
Posted by: admin
Articol scris de

Daniel Ciuta

Sales Manager at Connsys

Daniel este jurnalist si are o experienta de peste 10 ani in comunicare. Pasiunea pentru tehnologie l-a adus la Connsys, unde a preluat atributiile de marketing si vanzari.