cheltuielile avocatilor pentru tehnologie

Majoritatea tendintelor de peste hotare ajung sa fie populare in Romania, in medie, dupa 6 luni. Daca ar fi sa ne raportam la adoptia de tehnologie de catre mediul juridic, lucrurile sunt in mare parte la fel. 

Studiul anual de Achizitionare a Tehnologiei Judiciara a fost dezbatut, in urma cu 2 saptamani, la conferinta ILTA, iar rezultatele au aratat tehnologia este prioritatea oricarui avocat. La sondaj au participat avocati din SUA (83%), Canada (11%), Europa (6%).

Indiferent de dimensiunile firmei de avocatura, potrivit rezultatelor sondajului, focusul avocatilor este implementarea unei tehnologii juridice, un sistem software in cabinetele de avocatura.
53% dintre respondenti au indicat faptul ca firmele lor ar mari considerabil cheltuielile pe tehnologie in 2016, ceea ce ar insemna o rata de crestere de 12% fata de 2015.

Atat timp cat sondajul a inclus si raspunsuri din partea firmelor de toate dimensiunile, tendintele firmelor mici si celor care lucreaza pe cont propriu au fost deosebit de interesante. Pentru incepatori, cand vine vorba de cheltuieli pe sisteme tehnologice, 39% din cabinetele de avocatura mai mici au raspuns ca au planuri sa mareasca cheltuielile in acest sens in anul 2016. Si care este cea mai mare intentie de cheltuieli? Pe software-ul de tip cloud-computing.

Ce presupune o solutie de tip cloud-computing:

Cloud-computing continua sa fie una dintre cele mai in tendinte subiecte din domeniul IT judiciar. Firmele de avocatura adopta acest sistem, cateva dintre ele prin aplicatii, altele prin sistemele ”cloud-first”.
Din ce in ce mai multe firme se muta de pe cloud-first si investesc in tehnologii precum analytics, AI, virtualizare, solutii mobile si alte aplicatii SaaS, care au scopul de a eficientiza productivitatea si, automat, obtinerea de profit.

Motivul pentru care sistemul de tip cloud este asa de popular in randul avocatilor in 2016 este din pricina numeroaselor beneficii aduse de el. Potrivit rezultatelor sondajului, principalele motive pentru care firmele au ales acest sistem au fost versabilitatea si mobilitatea solutiilor cloud (62%), flexibilitatea (53%), eficienta si optimizarea costurilor (34%), si securitatea (25%). 


Pentru 43 % din firmele medii, unul dintre cele mai importante beneficii a acestui sistem cloud-computing, care a fost mentionat/enumerat in sondaj, a fost acela ca ofera o continuitate afacerii, flexibilitate si mobilitate.

Totusi, au fost cateva firme mai mici care au avut predispozitie sa adopte acest sistem cloud-computing in anul 2016. Potrivit raportului, rezultatele au aratat ca firmele mici chestionate au fost ”cele mai repulsive catre adoptarea acestui sistem cloud”, 61% dintre respondenti indicand ca 51% dintre ofertele firmelor de servicii software ar putea fi cloud-based in urmatorii 1-3 ani.

Pentru toti respondentii, stocarea de tip cloud a fost in topul prioritatilor. 34% dintre acesti intervievati au raportat ca au achizitionat un sistem de stocare cloud pentru firma lor in ultimele 12 luni, si 25% au in plan sa investeasca intr-o solutie de stocare cloud in urmatoarele 12 luni (in comparatie cu 16% din 2015).


O alta categorie software de tipul cloud-computing indicata de catre firmele chestionate a fost software-ul de tip case management. 12% dintre respondenti au declarat ca firmele lor au achizitionat software-ul in ultimele 12 luni si 10% au in plan sa investeasca in acesta in urmatoarele 12 luni (fata de 8% in 2015). Sistemul de facturare a fost, de asemenea, o prioritate pentru firmele de avocatura, 16% declarand ca l-a incorporat la distanta in ultimul an si 18% declarand ca au in plan adoptarea acestuia in urmatorul an.

Servicii de securitate IT - Connsys - Bucuresti

Inspirație și cunoștințe direct în inbox-ul tău.

Înscrieți-vă pentru newsletter-ul nostru lunar și beneficiați de sfaturi și perspective despre modurile de lucru, procesele și securitatea din platforma cloud Microsoft (Office 365, Azure, etc.)